Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt,Konserter/Uppträdanden

CD-inspelning och konserterna närmar sig!

11 Nov , 2012, 16.11 pedablogg

 

Det gläder mig att körens klang och energi är på så hög nivå nu inför adventskonserterna! Vilken glädje det är att få samlas i sångens tecken och gott sällskap varje torsdag. Maria Timoshenko har verkligen blåst både inspiration och mening i det vi håller på med!

Här inövas tolkning med precision!

 

Under de senaste veckorna har vi parallellt med julrepertoaren intensivt slipat på CD-repertoaren och nu känner vi oss mycket taggade inför det kommande veckoslutets inspelningar vid Nordic Audio Labs med den hyllade ljudteknikern Martin Kantola. Kören spelar in allt från beställningsverk till verkliga körklassiker! CD-skivan kommer att publiceras i samband med körens vårkonsert där vi bland annat uruppför de beställda körverken av Ulf Långbacka, Martin Segerstråle och Pekka Kostiainen. Beställningsverken finnas naturligtvis med på CD-skivan med det spännande namnet – EQUINOX. Begreppet är latin och betyder vårdags- eller höstdagsjämning. Följ med körens Facebook sida (http://www.facebook.com/StudentkorenPedavoces) eller körens hemsida (http://pedavoces.com/) för mer information om CD-skivan.

Senaste torsdag hade kören sitt höstmöte där den nya styrelsen och förtroendevalda valdes in. Engagemanget var på mycket hög nivå och resulterade i följande uppsättning:

Styrelsen för Studentkören Pedavoces rf verksamhetsåret 2013:

Ordförande Pia Rådmans

Viceordförande Tobias Jacobson

Sekreterare Ludvig Andersson

Skattmästare Joachim Buss

Informationssekreterare Nicke Kavilo

Värd Fredrik Hällund

Klubbhövding Maija Pelli

Suppleant Rebecka Staffans

I och med att körens medlemsantal har vuxit under de senaste åren från 35 till närmare 80 aktiva sångare, har styrelsen sett det nödvändigt att tillsätta nya förtroendeuppdrag för att få denna organisation att löpa smidigt. Nya förtroende uppdrag är bland andra inventarieansvarig, kulturförvaltare samt nybörjarfaddrar. Föreningen gratulerar de invalda och önskar ett framgångsrikt verksamhetsår!

 

Från formaliteter till det som en termin i Studentkören Pedavoces alltid kulminerar i – Konsert!

Studentkören Pedavoces har i år äran att framföra sina traditionella adventskonserter för 38:e året. Kören har sedan år 1974 givit konserter kring adventstid och för många innebär dessa konserter startskottet för adventsfirandet. I år ges sammanlagt tre konserter, varav två hålls i Vasa och en i Pedersöre. Det speciella med årets konserter i Vasa är att de hålls i Brändö kyrka. Kyrkan är akustiskt lämpad för repertoaren och för dessutom publiken närmare kören.

Publiken kommer att få ta del av både vackra traditionella julsånger och mera moderna verk med fräsch klang och glad rytmik. Vi får höra musik av bland andra Bruckner, Hawley, Gjeilo, Kodaly och Sibelius.

Mera information om konserterna i Vasa hittar ni på följande länk: http://www.facebook.com/events/162420113901567/

Nu är det 11 dagar kvar till vår efterlängtade periferikonsert som i år äger rum i Pedersöre kyrka. Det är fem år sedan kören senast besökte Pedersöre och den fantastiska publiken där! Hoppas vi ses där.

Mera information om konserten i Pedersöre hittar ni på följande länk: http://www.facebook.com/events/431138430283347/

 

Boka konsertdagarna redan idag!

Nicke Kavilo, Informationssekreterare

, , , ,

Kommenteringen är stängd.