Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt

Intensiva veckor

23 Nov , 2012, 13.40 pedablogg

 

Puh! Det har varit ett par intensiva veckor här i Pedavoces. Vi hade konsertpremiär igår, och förra helgen åkte vi in i Karperöskogarna för att påbörja inspelningen av vår kommande skiva. Under två dagar sjöng vi för allt vad tygen höll vid Martin Kantolas Nordic Audio Labs ute i Karperö.

Under bussfärden från Vasa ut till studion myntades uttrycket ”gåspolvet”, vilket enkelt förklarat är något som är värre än gåshud. Och gåspolvet blev det minsann under fredagens och lördagens inspelningar!

För många var detta första gången de spelade in i studio, och spänningen var på topp. Dock glömdes alla mickar snart bort, och vi sjöng fritt och starkt under Marias ledning. Under fredagen spelade vi in tre klassiska stycken, samt Wasa Marsch, medan lördagen vigdes åt visor och sånger av mer folkligt inslag, och ett par snapsvisor. Att stå där bland alla sångarvänner och sjunga Wasa Marsch är en känsla jag inte kommer att glömma i första taget.

Att spela in en skiva tar ut sin rätt även på den starkaste korist. De flesta av oss sökte sig hemåt när vi kom tillbaka till Vasa på lördagkväll. Ett litet gäng sökte sig till Pincho för en liten post-inspelningsmiddag, där det skålades för vårt hårda arbete och de små snuttar vi fått höra under helgen. För att citera vår informationssekreterare Nicke Kavilo ”Det var gott!”

Håll ögonen öppna efter inlägg om våra adventskonserter och vår julfest!

 

// Pia Rådmans

,

Kommenteringen är stängd.