Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt,Okategoriserade

CD-inspelning del 2

14 apr , 2013, 19.48 pedablogg

 

Konserterna med både CD-release och tre uruppföranden närmar sig, så Pedavoces tog steget in i Martin Kantolas studio i Karperö för att spela in den återstående delen av vår skiva. Vår första inspelningssession ägde rum i november, så lördagen den 23 mars samt tisdagen den 26 mars var det dags igen. I maj publiceras det vi kämpat för så länge: vår CD-skiva Equinox.

Medan andra glada studeranden firade Pampasveckan körde vi en heldag i studion lördagen den 23 mars. Kören har beställt och mottagit helt nya körverk av Ulf Långbacka, Martin Segerstråle samt Pekka Kostiainen och det var bland annat dessa vi tog oss an under vårsessionen. Det var en lång men produktiv dag men tack vare kämpaglöd och god köranda orkade vi ända till slutet. Vi var en aning stressade för att studiotiden är begränsad men vi orkade hela vägen och trivdes bra i studion, kanske tack vare att CD-kommittén var så förutseende och försåg oss med diverse motivationshöjande godsaker under dagen. Körens ordförande Pia Rådmans bjöd även på brownies åt behövande, vilket säkerligen uppskattades av många. Trots godsaker var även den mest uthålliga korist slutkörd efter lördagen men några tappra kämpar orkade ännu avsluta lördagen med en ordentlig middag på Amarillo. Det var vi värda!

 

Efter att ha vilat ut i några dagar var det dags igen, det sista studiotillfället. När man befinner sig i studion är det alltid en viss press, en slags spänning. Stämningen var god och det fanns något av en ”Nu eller aldrig!”-mentalitet i studion. Det var ändå ett tidsbegränsat projekt och CD-skivan måste produceras i tid till releasen. Ursprungligen hade vi tänkt banda in skivan under en helg, men på grund av dubbelbokning fick vi endast lördagen till vårt förfogande. Lyckligtvis var CD-kommittén snabb med att boka in påkommande veckans tisdag. Vi hade ändå en god grund att jobba med, vi hade lördagen innan spelat in massor med material och därför spenderades tisdagen med en del finputsning. Ingen vill väl ge ut en skiva utan ansträngningar, alla vill ge sitt bästa. Därför fanns pressen i rummet hela tiden, stämmorna ska klinga som när vi gör det bäst, utav hela hjärtat.

Eftersom Pedavoces är en ganska stor kör som består främst av studerande men också andra, kan det vara knepigt att få alla att närvara samtidigt. Jag var orolig att balansen mellan stämmorna skulle ändras mellan de olika studiotillfällena. När vi väl var samlade för att sjunga försvann all sådan oro. Alla var engagerade och beredda att ge allt, det hördes också ljudmässigt. Tempot var intensivt och vi gick snabbt genom de partier som kunde förbättras. Även om vi endast fick möjlighet att lyssna på det råa, omixade materialet lät det kraftfullt och känsloväckande i mina öron. Det här summerar min upplevelse rätt bra, och bygger upp förväntningarna för den kommande skivan. Nu får kören lägga fokus på de kommande koncerterna istället, Equinox.

// Rebecka Staffans och Stefan Westergård

Foton: Mats Forsman

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.