Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt,Konserter/Uppträdanden

Välkommen sköna maj!

1 maj , 2013, 17.38 pedablogg

 

Än en gång var det dags för Pedavoces att traditionsenligt sjunga in våren. I år hade vi dessutom ytterligare ett uppträdande före själva trappsången. Strax efter klockan 14 samlades en mindre ensemble vid styrelsegården i Vasa och uppträdde för Vasa stads förvaltningsservice. Vi uppträdde med Dans, drikk med oss, Glad såsom fågeln och Vintern rasat. Uppträdandet var uppskattat, och för ensemblen blev det en bra start på dagen.

Vädret såg tidvis ut att vilja sätta käppar i hjulet, men tack och lov klarnade himlen och den annars så bitande Vasa-vinden mojnade lagom till trappsången. I Peda vill vi såklart ta credit för detta, kvällen innan gick diskussionerna vilda på vår Facebooksida, och vi klubbade för att regn skulle vara förbjudet på vappen…

Valborg 2012, Foto: Johan Hagström

Klockan 16 samlades ett 50-tal sångare, såväl aktiva korister som gamyler, för uppsjungning i Academill, och det blev ett kärt återseende för många. Efter att ha sjungit upp och laddat med struvor och mjöd traskade hela kören iväg till Övis trappor, där vi tålmodigt väntade på att få sätta på oss våra studentmössor. I väntan på att Zacharias Topelius fick sin mössa utnyttjade vi den utmärkta akustiken i Vasa övningsskolas gymnasium, och stämde upp med Finlandia.

När det äntligen var dags bjöd Vasa på sin bästa sida. Kyrkparken var full av vita (och ett par ganska så gula) studentmössor. Vi sjöng leende in våren med Vintern rasat, Glad såsom fågeln, Sköna maj och självklart Studentsång.

Kören hoppas ni andra hade en lika fantastisk vappafton, och vi hoppas vi ses på våra konserter. Datumen börjar krypa allt närmre, så se till att skaffa er en biljett idag! Vi uppträder den 7.5 kl 19 i Schaumansalen vid nya Campus Allegro i Jakobstad och den 9.5 kl 15 i stadshuset i Vasa. Biljetter till konserten i Jakobstad kan fås via Lipputoimisto, och biljetter till Vasakonserten via Vaasan Lippumarket.

//Pia Rådmans

ordförande

, , ,

Kommenteringen är stängd.