Körsång, kärlek och konserter

Interna evenemang

Vårfesten

20 maj , 2013, 07.30 pedablogg

 

 

Efter tre vårkonserter och efter en fullspäckad vår med mycket övningar och Cd-inspelning var det äntligen dags för den avslutande vårfesten. Foajén blev snabbt fylld med vackra kvinnor i klänningar och ståtliga män i kostym denna soliga torsdagskväll. Stämningen var på topp och våra toastisar Pia Rådmans och Stefan Westergård hälsade oss välkomna och sedan var festen igång. Vi skrattade, sjöng och åt otroligt god mat, den bästa maten jag någonsin ätit på en vårfest vågar jag påstå.

Flera tal hölls under kvällen. Ulf Långbacka, som skrivit ett av de beställningsverk vi fått, var en av dem. Vår dirigent Maria Timoshenko var en annan. Vår f.d. ordförande Johanna Molander sa också några väl utvalda ord, och vi fick höra hälsningar framförda av våra gäster från Brahe Djäknar, Florakören och Akademen. Utan att gå in på detaljer var alla tal mycket bra och uppbyggande. Talet till kvinnan hölls i år av Johan Pohjanheimo och med sin humor och sin hyllning till kvinnans skönhet charmade han alla damer i salen.

    

Under kvällens gång skulle det, som det brukar göras under vår-och julfesterna, delas ut några terminsmärken. Terminsmärken delades ut inom varje stämma och det handlade om både tre och sju terminers märken.

Under vårens gång har damerna i kören samlats varannan onsdag och övat på Pedamernas egen repertoar och under vårfesten fick vi uppträda med en av dessa; Eye of the tiger.


Festen fortsatte med sång och samvaro tills klockan slog 2 och det var dags för Veni veni. Då hade vi förflyttat oss till havtornen och fortsatte festen där.

Det var en mycket fin vårfest och festen fortsatte långt in på småtimmarna och för vissas del ända tills morgonen. Nu har vi paus i några veckor och sedan bär det av till USA för en del av kören. Det kommer att bli en succé.

Jessika Carlsen
foto: Mats Forsman

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.