Körsång, kärlek och konserter

Peda i USA

USA-turné: Förberedelser, del 3

1 jul , 2013, 21.13 pedablogg

 

Missoula – kärnan i vår resa

Missoula är målet för vår resa. Staden har runt 70 000 invånare, alltså lite större än Vasa. Missoula omges av ett naturskönt område med höga berg. Det finns även grönområden och parker inne i staden vilket har gett staden sitt smeknamn “The Garden City”. Kulturella och sociala tillställningar är en viktig aspekt i Missoula och årligen hålls många olika evenemang runt om i staden.

Förberedelserna inför festivalen har varit ett stort jobb, både för arrangörer och deltagande körer. Mycket information har skickats till och från festivalarrangörerna, och mycket tid har gått åt att få informationen till och från kördeltagarna.

Vi kommer att anlända till Missoula tisdagen den 16.7 på kvällskvisten. Där blir vi mottagna av våra värdfamiljer, som blivit ordnade av festivalarrangörerna. Kördeltagarna bor parvis hos värdfamiljerna och blir skjutsade till de olika konserterna och evenemangen av dem. Det kommer nog att bli en fin upplevelse att få bo tillsammans med äkta amerikanska familjer och få ta del av deras kultur.

På onsdagen träffar vi de andra körerna i Caras Park och var och en av körerna framför ett kort stycke. Caras Park är en konstgjord ö i mitten av Clark Fork River som går genom staden. I parken hålls många av de olika tillställningar som Missoula bjuder på. På kvällen tar vi del i en välkomstmiddag i Bonner Park och får chansen att lyssna på Youth Choir Concert.

På torsdagen börjar allvaret! Vi börjar med en Meet the Choirs lunch i Caras Park och därefter börjar vi förbereda oss för konsert. Dagen är indelad i två delar, så kallade block. I varje block uppträder tre körer. Pedavoces kommer att uppträda i det första blocket och uppträdandet är 25 minuter långt. Eftersom vi deltar endast i första blocket på torsdagen hinner vi med ett besök i vattenparken Splash Montana för att svalka av oss.

På fredagen uppträder vi två gånger, på eftermiddagen och på kvällen. Liksom torsdagens uppträdande är dessa 25 minuter långa. Vi kommer också att öva inför lördagens masskörsuppträdande och vår dirigent kommer att delta i en Conductors Luncheon där hon får träffa och diskutera med de andra dirigenterna.

På lördagen hinner vi göra lite sightseeing och ta del av specialprogrammen som vi i resekommittén har ordnat. Körmedlemmarna har fått välja mellan en tur till fina grottor en bit utanför Missoula, en tur till glaciärsjön eller att åka till en ranch för att rida på hästar. På kvällen står avslutningskonserten på schemat följt av en avslutningsfest tillsammans med alla festivaldeltagare. På avslutningskonserten framför alla körer ett verk och uppträder också tillsammans med de andra körerna i masskörsuppträdandet. Pedavoces kommer att framföra det festliga stycket Prelude av Ola Gjeilo.

På söndag morgon kommer vi att uppträda med tre musikstycken på en söndagsgudstjänst som tack till värdfamiljerna. Därefter susar vi vidare mot Yellowstone!

Kommenteringen är stängd.