Körsång, kärlek och konserter

Peda i USA

Pedavoces USA-turné: North Cascades!

1 aug , 2013, 13.43 pedablogg

 

Efter att vi besökt Vancouver, Kanada, var det dags att ta bussen tillbaka till USA. Tullarna vid gränsen var igen mycket tillmötesgående och vi hade inga problem att komma in i landet igen. Vår busschaufför, Dave, visade oss USA’s storslagna natur och vi kom så småningom fram till ett litet samhälle som hette Concrete. Där fann vi något som vi kände igen, betongsilon! Efter en kort lunchpaus, under vilken diverse varor inhandlades i en liten butik, var det tid att fortsätta.

Efter Concrete kunde vi snart se höga berg och djupa dalar! Vi hade nu kommit in i North Cascades. North Cascades är en av flera bergskedjor i norra USA och topparna var inte små. ”Bergen” vi är vana med här hemma bleknar i jämförelse med de minsta topparna. Bussen tog sig fram på krokiga vägar längs bergsväggarna. Vi fick stanna flera gånger och fotografera längs vägen för att utsikten var så fängslande. Vi såg inte så många djur men några rovfåglar kunde man få syn på i skyn.

 

Då det var dags att söka sig mot några sovplatser så hittades dessa i staden Winthrop! Tänk er att ni sover i en stad som ser ut att vara hämtad ur vilken västern-film som helst. Staden bjöd på mycket intressant att se på och efter en natts välbehövd vila så var det dags för lite äventyr.

 

Många valde möjligheten att fara på forsränning, vilket ni kan läsa om i nästa inlägg. De som inte valde att vistas i forsarna fick utforska naturen till fots. Naturen runt Winthrop var mycket speciell och erbjöd många vackra vandringsleder som man kunde följa.

// Thomas

, ,

Kommenteringen är stängd.