Körsång, kärlek och konserter

Peda i USA

Pedavoces USA-turné: White water rafting, en upplevelse vi sent glömmer

2 aug , 2013, 00.11 pedablogg

 

White water rafting, eller forsränning i glaciärvatten, kan lätt räknas till en av mångas topphändelser under resan! Så gott som hela kören åkte iväg en bit utanför Winthrop och möttes av ett gäng glada och världsvana raftare, som kom att bli våra instruktörer under dagen.
  

 

Säsongen för forsränning började vara över fick vi höra, så forsen var inte så livlig som den varit bara för någon vecka sedan, men vi fick nog känna av lite spänning under vår färd i varje fall! Gummibåten slog mot större och mindre stenar, ibland åkte man baklänges, ibland sidlänges, och allt som oftast blev man översköljd av vatten (om inte av naturliga skäl så av att de i grannbåten på flit skvätte vatten på en allt vad de orkade). Vissa av oss fastnade med båten mitt i forsen bland stenarna medan andra av oss flög i vattnet utan förvarning. En av oss blev dessutom kvar i vattnet och flöt på där en god stund före räddningen kom.

 

  

 

Förutom ofrivilliga dopp i vattnet kunde man också ta sig en simtur i den klara vattnet på lugnare och djupare ställen av forsen. Vattnet i forsen var alltså smält glaciäris som börjat komma ner längs med bergen med fart och bildat långa forsar. I maj och juni är forsarna som starkast, då mycket is smälter, och så minskar strömmen med tiden. Eftersom vattnet kommer från is är det oftast ganska kallt men då, i mitten av juli och med 35 grader Celsius i skuggan, hade temperaturen stigit till alldeles perfekt för ett dopp eller två.

 

 

Hela kalaset tog kring fyra timmar och upp ur vattnet kom ett gäng solbrända, våta, glada och nöjda pedaiter som tagit med sig nya erfarenheter och verkligen fått minnen för livet! Tack till Alpine Adventures och våra duktiga instruktörer som gjorde vår dag i forsen helt fantastisk!
Har du chansen att få uppleva forsränning någon gång, ta chansen.

– Jenny

Foton: Thomas Höglund

,

Kommenteringen är stängd.