Körsång, kärlek och konserter

Peda i USA

Pedavoces USA-turné: Yellowstone National Park

20 aug , 2013, 19.05 pedablogg

 

Efter äventyret i Missoula, Montana packade vi åter igen ner våra ägodelar i bussen (den här gången en med mycket behagligare AC…) och åkte iväg med siktet inställt på Yellowstone National Park i Wyoming – världens äldsta nationalpark! Söndagen tillbringades mestadels i bussen, naturligtvis med tillhörande bensträckare. Vi fick bland annat uppleva Mammoth Hot Springs, som fått sina vackra formationer av kalciumkarbonat. När vattnet till följd av hettan avdunstar lämnar kalciumkarbonatet kvar och bildar dessa vackra klippor.


Foto: Patrick Ström


Reseledaren Freja förser oss med mat. Foto: Johan Sandholm

Även bussresan bjöd på underhållning utöver det vanliga. Sång, skratt, bussöl och bra feelis. Dessutom fick vi alla ta del av Daniels anagramafton, va e no betär en he? Måndagen fortsatte ganska likadant. Efter en god natts sömn (nåja) fortsatte vi med turistandet. Yellowstone National Park är verkligen stort så vi såg bara en liten del av det som parken har att erbjuda, trots att vi körde från morgon till kväll. Denna dag såg vi flertalet heta källor, kokande lera, Yellowstone Lake, och naturligtvis klassikern Old Faithful – Yellowstones största geysir, som har utbrott med ca. en och en halv timmes mellanrum.


Old Faithful. Foto: Mats Forsman


Grand Prismatic Spring. Foto: Mats Forsman


Foto: Johan Sandholm

Resans sista kväll i USA avslutade ungefär hälften av kören med att spela vattenrugby i poolen som hörde till motellet vi övernattade i. Trötta men glada gick vi till sängs, med vetskapen om att vi faktiskt åker hem följande dag.  Hur kunde två veckor gå så fort?

Rebecka Staffans

Kommenteringen är stängd.