Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Välkommen med – sjung in!

10 sep , 2013, 07.53 pedablogg

 

Studentkören Pedavoces rf söker nya medlemmar!

Plansch för medlemsintagningen hösten 2013

Du som söker ett vettigt liv utanför studierna i Vasa kan rikta din blick hit!

Hur låter resor, konserter, vänkörer, sångargemenskap, sitser med stämsång, härliga människor och vänner för livet. Fantastiskt?

 

En hälsning från en insjungen:

”Jag deltog på en av körens övningar och jag hade ingen aning om vilka som var nya sångare och vilka som var gamla rävar. Även om jag kände mig väldigt borta kunde jag snabbt konstatera att denna grupp var ett trevligt gäng. Efter övningen var det dags för insjungningen. Jag kände mig aningen nervös (som säkert många andra) i.o.m. att jag inte hade någon tidigare erfarenhet av sång, speciellt inte körsång. Men oron försvann snabbt när stämfiskalerna tog emot mig med leenden och hade mig att sjunga en enkel sång och kolla i vilket register jag låg för att se i vilken stämma jag platsade bäst. Dagen efter meddelades jag att jag var välkommen med i Pedavoces och att gå med i kören var ett av mina bästa beslut jag gjort under min studietid” – Tobias

”Jag sjöng in hösten 2012, blev antagen och nu är jag fast. Jag hade sjungit tidigare i kör, men med årens lopp hade jag börjat sakna en körgemenskap. Sång och musik har alltid varit en del av min vardag men sångteknik var något som jag verkligen ville utveckla vidare då. Visst hade jag hört om Pedavoces åren innan, men länge var jag skeptisk till ifall en kör, med en mycket klassisk repertoar, var det som jag ville. Redan första körövningen fick mig på andra tankar. Jag fick sjunga och umgås med kören hela kvällen innan insjungningen, vilket fick mig att slappna av. Trots det kändes nervositeten i händer och fötter. Även om jag försäkrat mig själv om att jag faktiskt hade bekanta i juryn, så fick jag inte bort skakat min nervositet. Men nu i efterhand känner jag att den där nervositeten behövde finnas där – så mycket ville jag tydligen med i detta gäng! Jag blev välkomnad till en varm grupp, sjöng i en ny och utmanande stämma, lärde mig uppskatta och tycka om klassiska körverk, har utvecklat en sångteknik I’ve never had before och har trivts jätte bra i kören.” – Frida

Kommande höst bjuder dessutom på följande:
– Konsertresa till Umeå
– Konsertresa till Borgå
– Adventskonsert med Sinfonietta

Jubileumsåret 2014:
– Jubileumskonsert
– Jubileumsveckans händelser
– NSSS 2013 i Tartu
– Jubileumsturné till Norden

Då ska DU söka dig till Studentkören Pedavoces!

Vi söker fantastiska människor som kan sjunga och utvecklas – det är till fördel ifall du har en musikbakgrund, men inget måste. Kom med och se ifall detta är något för dig.

Insjungningen sker i Academill, Strandgatan 2, Vasa.
Må 9.9 kl 18
Ti 10.9 kl 18
To 12.9 kl 18
Må 16.9 kl 18
Ti 17.9 kl 18

Ta någon med dig eller kom som du är!

Mer information om rekryteringen: Evenemanget på FaceBook

Observerar att du bör göra en förhandsanmälan på följande länk: Studentkören Pedavoces hemsida

Kommenteringen är stängd.