Körsång, kärlek och konserter

Pedavoces 40-års jubileum

Studentkören Pedavoces 40-årsjubileum 2014

3 Nov , 2013, 21.50 pedablogg

 

Studentkören Pedavoces 40år
Idag, söndagen den 3 november, är det exakt sex månader kvar tills körens jubileumsvecka når sin absoluta höjdpunkt: Studentkören Pedavoces 40-årsjubileumskonsert med efterföljande bankett. Jubileumsåret 2014 kommer dock att bjuda på mycket mer än så – vi kommer att få uppleva två körresor, hedra körens 40-åriga verksamhet med historik- och matrikelutgivning, fira under en hel jubileumsvecka samt bjuda på en minnesvärd adventskonsert. Nedan kan ni läsa mer om jubileumsårets händelser.

Nordiska studentsångarstämman
I april sparkar vi igång jubileet med en resa till Tartu, Estland där kören deltar i Nordiska studentsångarstämman (NSSS). Pedavoces är en av tolv körer som deltar från Finland och sammanlagt samlas 31 körer från Norden och Baltikum för att dela körtraditioner och knyta kontakter. Vi ser fram emot att få inleda firandet av vår 40-åriga historia i denna miljö och sångargemenskap.

Fotoutställning
Jubileumsveckan inleds måndagen den 28 april 2014 med en öppningsceremoni för fotoutställningen Pedavoces 40 år. Utställningen pågår ända fram till fredagen den 2 maj och hålls i Foajén i Academill, enheten för Åbo Akademi i Vasa. Under öppningstillfället ger kören sitt första framträdande för hela jubileumsveckan.

Trappsång
Onsdagen den 30 april 2014 är det dags för jubileumstrappsång! Studentkören Pedavoces sjunger traditionsenligt in våren på trapporna vid Vasa övningsskolas gymnasium, och önskar förena både nuvarande och tidigare sångare till en mäktig kör. Vi vill jubileet till ära inbjuda korister med familjer till ett evenemang med våryra, sång, mjöd och struvor.

Historik- och matrikelutgivning
Vår ökade synlighet och de senaste årens projekt har skapat en efterfrågan och ett behov av att dokumentera den kultur som föreningen Studentkören Pedavoces präglats av. Därför har vi inför jubileet sammanställt en historik som innehåller överblick av körens levnadsgång i 40 år, en krönika med berättelser och skildringar från de fem senaste åren samt en medlemsmatrikel. Medlemsmatrikeln kommer att innehålla en förteckning över alla som sjungit med i kören under dessa 40 år.
Fredagen 2.5 ges denna historik och matrikel ut och i samband med detta hålls en föreläsning om Studentkören Pedavoces 40 år vid Akademisalen i Academill. Efter evenemanget ordnas Minnenas Afton – en middag för alla korister som vill återuppleva sina minnen av kören.

Jubileumskonserten
Den 3.5.2014 är det dags för den stora jubileumskonserten – vi förväntar oss en stor uppslutning till jubileumskören med både aktiva kören och jubileumssångare.
Konserten äger rum i Vasa Stadshus festsal och kommer att bjuda sin publik på ett mångsidigt program. Vi kommer att få återuppleva de 40 verksamhetsåren när den stora Jubileumskören, den aktiva kören, Jubileumsmanskören samt Jubileumsdamkören uppträder. Den aktiva kören kommer även att framföra ett antal beställda körverk från de gångna åren och uruppföra en svit skriven till ära av körens 40-års jubileum. Kompositör för jubileumssviten är den svenska tonsättaren och sångaren Joel Nilsson.

Banketten
Efter jubileumskonserten fortsätter festligheterna med en bankett i Foajén vid Academill. Det blir att ta tillfället i akt och dra på sig sin festblåsa eller frack för att bland vänner fira Studentkören Pedavoces 40-åriga historia. Vi ser fram emot att samla aktiva körmedlemmar, tidigare korister och dirigenter, representanter och körens vänner till en fin middag av angenäm karaktär. Kvällen kommer att bjuda på god mat och dryck samt tal, dans och högklassig underhållning. Nachspielet inpå småtimmarna är en självklar del, liksom även sillfrukosten morgonen därpå. Anmälning till banketten kommer att öppnas i samband med anmälningen till jubileet, vilket kommer att vara i januari 2014. Passa på och var snabba med anmälningen! Söndagen den 4 maj blir avslutningen på jubileumsveckan och då bjuds deltagarna på traditionell sillfrukost vid Cantare, i Vasa. Detta blir ett bra tillfälle för att samlas och ta tillvara på allt det som upplevts under den gångna veckan.

Nordenturnén
I augusti 2014 kommer kören att bege sig ut på en två veckor lång jubileumsturné i Sverige, Norge och Danmark. Vi kommer att besöka ett antal orter och ge ett antal konserter med våra vänkörer! Med turnén vill vi garantera fina konserter, skön sångargemenskap och lyckade fester i goda vänners sällskap men framförallt oförglömliga minnen från jubileumssommaren 2014.

Vi hoppas att alla ni som sjungit med oss under dessa gångna år – finner tid och möjlighet att dela jubileet med oss och att ni ser lika mycket fram emot kommande vår som vi gör!

//40-års jubileumskommittén

Kommenteringen är stängd.