Körsång, kärlek och konserter

Konserter/Uppträdanden

Adventskonserterna 2013

23 Dec , 2013, 10.02 pedablogg

 

Studentkören Pedavoces har sedan 1974 gett adventskonserter. Detta år var inget undantag. Vi gav sammanlagt tre konserter och i år hade vi dessutom med oss Kuula-institutets orkester under ledning av Alexei Meidzof.

I år hade vi vår periferikonsert i Borgå Domkyrka den 23 november. Till Borgå åkte vi tidigt på morgonen med buss. Trots den tidiga timmen var stämningen bra och redan någon timme efter avfärd kunde man höra sång från olika håll i bussen. Kanske lite sista-minuten-övning? Väl framme i Borgå fick vi ställa i ordning inför konserten i den vackra kyrkan. Vid uppsjungningen och övningen märkte vi vilken härlig akustik det var i kyrkan och förväntningarna inför kvällen blev ännu högre.

När körklänningarna och frackarna åkt på var det dags att ge den första adventskonserten 2013. Lite nervositet fanns det nog, åtminstone för min del, men mest av allt tror jag att alla var mer än redo att framföra det som vi jobbat med hela hösten. Vi blev alla väldigt glada över att se hur många som kommit för att ta del av konserten.

Efter konserten packade vi ihop och styrde kosan mot Vasa igen. Alla var nöjda och glada och det resulterade i många långa sånger i bussen på vägen hem. Sammanfattningsvis kan jag säga att dagen var rolig, spännande, lärorik, intensiv och självklart fylld av sång.

Efter konserten i Borgå var det dags att inta Vasa. I Vasa gav vi två konserter (29.11 och 30.11) i Trefaldighetskyrkan. Jag tror att de flesta kan hålla med om att det är lite extra speciellt att få ge konserter på hemmaplan. Många hade vänner och familj som skulle komma och lyssna och man kunde ana en viss spänning i luften.

  

Båda dagarna var publiken stor vilket vi var väldigt glada över. Att få sjunga i Trefaldighetskyrkan var mycket stämningsfullt och jag tror att många av oss fick julstämning och förhoppningsvis kunde vi också förmedla denna till publiken.

Alla tre adventskonserter gick väldigt bra, detta speciellt tack vare vår otroligt duktiga och inspirerande dirigent Maria Timoshenko. Vi kan alla känna oss nöjda och stolta över vår insats. Efter att ha kämpat och övat hela hösten fick man verkligen lön för mödan. Kicken man får av att sjunga tillsammans med alla underbara korister i Studentkören Pedavoces är obeskrivlig!

 

 

Victoria Mattsson

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.