Körsång, kärlek och konserter

Interna evenemang

Julfesten

23 Dec , 2013, 18.39 pedablogg

 

Efter den avslutande konserten på lördag var det ett uppsluppet gäng korister som begav sig mot Academill för att fira julfest. Borden var vackert dekorerade, och nära på 80 personer slöt upp. Våra toastisar Camilla och Amanda framförde en något annorlunda version av ”Tomten” medan julmaten dukades upp.

  

Körens ordförande Pia Rådmans framförde styrelsens hälsning och tackade för en intensiv termin som gett så fina resultat. I samband med detta tackade vi även vår dirigent Maria för ännu en lyckad hösttermin med fina upplevelser. På plats under kvällen fanns även tre utsända från vår vänkör Umeå Studentkör, och Nils Hansson framförde studentkörens hälsning med en sång. Sofia Hjerpe berättade om sina upplevelser som gulis under hösten.

 

Mer sång blev det, som sig bör på en Peda-tillställning. Pedablååsesuppträdde med ett humorfyllt stycke, ackompanjerade av så väl traditionella som lite mer nytänkande blåsinstrument. Jublet var totalt efter att en dubbelkvartett, ledda av Daniel Klemets, framförde ”Glömska”, en mycket Bellmansk visa skriven och komponerad av Daniel Klemets.

Talen fortsatte, Rebecca Smeds läste i still tal till mannen upp en dikt om våra fantastiska herrar, och Thomas Höglund underhöll oss alla i sitt avectal. Årets kompispris delades i år ut till Rebecka Staffans, och flera korister fick motta terminsmärken under kvällen. Colours of May, bestående av Jenny Rancken, Ida Enqvist och Johan Sandholm uppträdde för oss, och stämningen var hög. Så hög, till och med, att när det sent omsider blev dags att sjunga ut folk, så föbyttes skratten i tårar när det blev dags att säga adjö till tre korister som inte kommer att fortsätta sjunga med oss i vår.

 

Tårarna till trots fortsatte festligheterna i Havtornen, där det sjöngs, dansades, spelades och skrattades till tidig morgon. Undertecknad traskade hem i halkan och den pinande vinden klockan 6 på morgonen, glad och lycklig över att få vara med i en sådan härlig gemenskap som Pedavoces.

 

Julfest betyder alltid ett slut på terminen, och med bara några timmar kvar till julafton känns det mycket spännande, inte bara för alla de där julklapparna man vill öppna. Nej, i Pedavoces har vi mycket annat att se fram emot. Om drygt en vecka byter vi från 2013 till 2014, vilket betyder jubileumsår. Den 28 april börjar jubileumsveckan, och vår jubileumskommitté jobbar hårt för att hålla ihop alla trådar och skapa ett evenemang som verkligen återspeglar körens 40 år. Jag hoppas att ni följer med oss och deltar i festligheterna. Vi uppmuntrar gamla sångare att skicka in era matrikeluppgifter, detta kan enkelt göras via vår hemsida, www.pedavoces.com.

 

 

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med förhoppningar om ett fantastiskt jubileumsår,

Pia Rådmans
ordförande

 

 

 

Foto: Mats Forsman och Ville Kavilo

 

, , , ,

Kommenteringen är stängd.