Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt,Pedavoces 40-års jubileum

Nedräkningen har börjat!

31 jan , 2014, 17.35 pedablogg

 

Januari lider mot sitt slut och årets första månad har bjudit på en hel del spännande saker för Pedavoces. Framför allt så har jubileumsåret officiellt startat. Om tre månader, den 28 april, drar jubileumsveckan igång, och förberedelserna är i full gång!

För kören har det inneburit intensiva övningar redan från start. Vi har hållit insjungningar och tagit in nya korister, och börjar jobba med jubileumsrepertoaren. Bland de mer spännande styckena vi hunnit öva under januari syns Eric Whitacres ”With a Lily in Your Hand”, Matsushitas ”Jubilate Deo” samt det jubileumsverk som Vocados Joel Nilson komponerat åt kören. Trots en rivstart verkar våra nya korister ändå trivas bra:

”Med noll tidigare erfarenhet av allt som kallas musik var själva insjungningen utmanande.
Jag hade ingen aning om hur det hade gått men med resultatet i hand gick det väl inte så tokigt.
Alla har varit grymt stöttande angående vårens utmanande repertoar och jag har kännt mig
välkommen sen första stund.”

– Carl Ahlskog

Det kommer att bli bråda veckor och månader medan vi räknar ner till jubileet. Nästa vecka innehåller både ett uppträdande och ett övningsveckoslut. På onsdag uppträder vi under PFs jubileumslunch. PF fyller, liksom vi, 40 i år, och kören har blivit ombedd att sjunga under onsdagens lunch. Fredagen den 7:e februari åker vi ner till Åbo och Pargas för att hålla körhelg. Under veckoslutet kommer jubileumssångare ha möjlighet att delta i lördagsövningen för att slipa på jubileumsrepertoaren, och det kommer att ge aktiva kören en chans att lära känna gamla sångare och få en spännande inblick i hur Pedavoces utvecklats genom åren.

Bloggen kommer att uppdateras löpande under våren, så håll utkik efter jubileumsuppdateringar, rapport från uppträdanden och körhelgen med mera!

 

Sångarhälsningar,
Pia Rådmans
ordförande

P.S. Alla ni som sjungit i Pedavoces, ni har väl kommit ihåg att skicka in era uppgifter till matrikeln? Om inte, gör det genast! Gå in på www.pedavoces.com. Där hittar du en länk till matrikelformuläret!

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.