Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Pedavoces – Janssons skapelse

18 mar , 2014, 20.12 pedablogg

 

Alla har vi i kören hört talas om en man vid namn Pelle Jansson. Men vem är han egentligen? Är du intresserad av att veta mera? Ta då en titt här nedan.

Jansson_Per-Håkan

Per-Håkan “Pelle” Jansson (f. 1943 i Replot) startade Pedavoces verksamhet 1974 i samband med att Pedagogiska fakulteten i Vasa grundades. Med undantag av ett par mellanterminer var Jansson Pedavoces dirigent ända fram till våren 1994. Jansson har dirigerat Studentkören Pedavoces i 20 hela år. Under sin tid som dirigent lyckades han etablera och lyfta fram Pedavoces som en av de fem studentkörerna.

År 1964 utexaminerades Jansson som folkskolelärare och utbildade sig nio år senare till klasslärare med specialisering inom musik. Han har även tagit examen inom musikledning. Jansson arbetade som musiklärare vid Pedagogiska Fakulteten i Vasa fram till sin pension.

Utöver Pedavoces har Jansson dirigerat Wasa Sångargille och Vasa Kammarkör samt varit en aktiv korist i ett flertal körer.

I samband med 40-års jubiléet i maj utges Pedavoces historik, där kan ni bekanta er mera med grundaren ”Pelle” Jansson.

Kom även ihåg att anmäla er till den andra körhelgen som äger rum 4-5.4 i Vasa. Det är viktigt att så många som möjligt deltar eftersom det här är det sista tillfället för jubileumskören att öva tillsammans!

 

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.