Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Jubileumskörhelg 2

12 apr , 2014, 06.47 pedablogg

 

Den 4-5 april var det dags för vårterminens andra jubileumskörhelg. Eftersom föregående körhelg var ett tillfälle för våra sångarvänner i södra Finland att öva vår jubileumsrepertoar, så hölls denna övningshelg nu i Vasa. Jubileumskonserten i Vasa stadshus den 3 maj närmar sig med stormsteg och nu bjöds alltså forna Pedavocessångare in för en gemensam övning.

Jubileumskonserten kommer att bestå av två olika delar, den aktiva körens del och jubileumskörens del. På fredagskvällen övade den aktiva kören och repertoaren börjar snart sitta som den ska! Allt ska finslipas in i minsta detalj och övningen visade att det minsann kommer bli en storslagen konsert.

mf1024_d600_lr-8240 mf1024_d600_lr-8239 mf1024_d600_lr-8233

 

 

 

 

 

 

 

Så var lördagsförmiddagen här och på plats i Academill var både den aktiva kören samt ”nygamla” sångare. Med oss i ledet hade nu runt 25 erfarna sångare kommit till, som alla var redo att börja övningen. Efter uppvärmningen delade herrarna och damerna på sig för att öva de sånger som jubileumsherr- och damkören ska uppträda med. Därefter fick vi fint besök av Johan Sundqvist, Pedavoces dirigent under perioden 2002-2009. Under hans ledning övade vi sånger som varit en del av körens historia, och som den relativt nya koristen jag är, uppskattade jag definitivt förstärkningen som de erfarna sångarna tillförde. Kaffepausen var även ett viktigt inslag i programmet, många människor att hälsa på och minnen att dela. Minglet skulle kunnat pågå ett bra tag, men mycket skulle hinnas med innan dagen var slut. Övningen fortsatte med en genomgång av hela jubileumsrepertoaren, och det märktes att kören gjort stora framsteg under dagen! Därefter tackade vi dirigenterna Johan Sundqvist och Maria Timoshenko för en fin övning, samt sade på återseende åt jubileumssångarna.

mf1024_d600_lr-8311mf1024_d600_lr-8290

 

mf1024_d600_lr-8314

 

Traditionsenligt avslutades lördagen med en sitz, som denna gång samlade världens alla super heroes! Vi såg några Batmen (med tillhörande butlers), vardagshjältar och andra mantelklädda karaktärer. I sann Pedavocesanda sjöngs det natten lång, men vi fick även ta del av god mat, lekar som visade prov på uppfinningsrikedom och förstås utomordentlig samvaro. När klockan bytte dygn fortsatte festen i Havtornen och de tappraste sjöng till långt in på morgonen.

mf1024_d600_lr-8348 mf1024_d600_lr-8365

 

Så var denna mycket lyckade körhelg över, nästa gång vi träffar dessa duktiga jubileumssångare vankas det storslagen konsert! Vi fortsätter öva vidare, slipa på detaljer och göra allt vi kan för att det kommande jubileet ska bli det bästa vi någonsin gjort!

Sofia Hjerpe

Stämfiskal för alten

 

Kommenteringen är stängd.