Körsång, kärlek och konserter

Konserter/Uppträdanden,Pedavoces 40-års jubileum

Jubileumsveckan del 3

6 maj , 2014, 17.21 pedablogg

 

På lördag eftermiddag den 3.5 var det dags för höjdpunkten på jubileumsveckan, det som kören övat och förberett sig för hela terminen, nämligen jubileumskonserten i Vasa stadshus. Salen var fylld till sista raden då aktiva kören ledd av Maria Timoshenko inledde konserten. Till de mer utmanande verken som framfördes hörde Eric Whitacres ”With a lily in your hand”, Ko Matsushitas ”Jubilate deo” och den specialkomponerade jubileumssviten i tre delar ”Kom min morgondag” av Joel Nilson.

JH4_6756JH4_6723

Konsertens konferencierer var  Simon Kaustell och Linn Wilhelmsson:

MJH_5095

Efter pausen hade damerna bytt om till festliga aftonklänningar den ena färggrannare än den andra. Damerna och herrarna har under året även övat var för sig och visade nu prov på detta. Damkören  framförde först Nocturne och Mitä me tytöt suremma under ledning av vicedirigent Nathalie Myrskog och sen var det herrkörens tur att framföra Stjärnorna tindra ren och Olav Trygvason under ledning av vicedirigenterna Johan Pohjanheimo och Nicke Kavilo.

MJH_5115 MJH_5129

Efter dam- och herrkören var det dags för den stora jubileumskören med både nuvarande och tidigare sångare att ta plats på scen för att bjuda på pärlor ur körens historia, så som Bröllopsgården, Annandagsmenuett från Tjöck, Det är skönt att sjunga visor och Kung Liljekonvalje. Jubileumskören dirigerades av körens grundare Per-Håkan Jansson, samt Johan Sundqvist och Maria Timoshenko. Efter att de mäktiga tonerna av Finlandiahymnen klingat ut belönades kören med stående ovationer.

MJH_5169

Maria Timoshenko, Joel Nilson, Johan Sundqvist, Per-Håkan Jansson:

JH4_6794

Alla foton: Johan Hagström

Vi har all anledning att känna oss nöjda efter en lyckad konsert, speciellt efter att i recensionen i Vbl 6.5 klassas som ”den bästa finlandssvenska studentkören”. På lördag kväll fick vi fira framgångarna på jubileumsbanketten, mer om detta i nästa inlägg!

Annika Peltoniemi, alt 1

Kommenteringen är stängd.