Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Florakörens jubileum 16-18.5

22 maj , 2014, 13.20 pedablogg

 

Vår kära systerkör Florakören firade förra helgen sitt 70-årsjubileum, och Pedavoces var självklart på plats för att representera. Körens ordförande och kassör, samt jubileumskommitténs ordförande åkte ner till Åbo, och resan ner bjöd på idel solsken och varmt väder. Nere i Åbo höll Flororna och BD dam- respektive herrmiddag, men eftersom vi anlände så sent tog vi istället tillfälle i akt att inkvartera oss hos våra värdar. Vi vill rikta ett stort tack till Malin Stenvall och Patrick Ström som lät oss övernatta under jubileumshelgen!

Jubileumslördagen inleddes klockan 13 med solennakt i Åbo konserthus. Flertalet körer framförde sina hälsningar, bland annat Florakörens trolovade, Linköpings Studentsångare. Florornas fästmän hade jubileet till ära skaffat en hastighetsskylt med siffran 70 på och skurit ut ett hjärta ur skylten. Eftersom 70-årsjubileum är järnjubileum överräckte Pedavoces lite ”hjärnjumppa”, samt ett ex av vår nypublicerade historik och ett ex av vår nyaste skiva.

flora_2 flora_3
foto: Pedavoces instagram, @pedavoces

Efter solennakten fanns det lite tid att vila och äta innan konserten. Ett större gäng traskade nerför backen från konserthuset och intog en ytterst högklassig middag. På McDonald’s. Visst fick man lite konstiga blickar när man beställde en hamburgermåltid i aftonklänning.

flora_1
foto: Pia Rådmans

Klockan 16 var det dags, och jubileumskonserten började. Florakören bjöd på ett mycket omväxlande program som innehöll inte mindre än tre uruppföranden. Bland dessa fanns bland annat Matthew Whittalls ”Nothing but the wind”, ett mycket abstrakt men vackert och inspirerande stycke. Flororna hade även inkorporerat koreografi i vissa av sina sånger, och denna förstärkte styckena på ett fantastiskt vis. Tillsammans med jubileumskören uppfördes bland annat Florakörens lystringssång ”Rondell”.

flora_4 flora_5
foto: Pedavoces instagram, @pedavoces

Efter konserten blev det busskjuts ut till Spa Caribia där det vankades jubileumsbankett. Kvällen bjöd på idel sång, utsökt mat och skratt. Representanterna från Linköping imponerade än en gång med ett underhållande uppträdande där de sjöng sin fästmös lov. Kvällen avslutades med dans, där Pedas ordförande visade sig ha missat danskortet på baksidan av programbladet och således bara hade en dans inplanerad. Dock visade sig Florakörens dirigent Ulf Långbacka vara en riktigt god danspartner. Vid 3-snåret gick första bussen till nachspielet, som hölls vid Merkantila Klubben.

flora_6 flora_7
foto: Pedavoces instagram, @pedavoces

Bilfärden upp till Vasa på söndagen var måhända inte lika pigg som resan ner, men vi hann avverka en hel del intressanta och mer eller mindre djupa diskussioner. Klart var dock att Florakören hade bjudit på ett mycket spännande och roligt jubileum. Vi tackar Florakörens styrelse och jubileumskommitté för en lysande helg!

Pedavoces tar nu sommarlov, men håll utkik på bloggen efter nyheter kring höstens evenemang! Passa även på att lyssna på inspelningen av vår egen jubileumskonsert på Yle Areena. Ni hittar del 1 här och del 2 här.
Soliga hälsningar,
Pia Rådmans
ordförande
Studentkören Pedavoces

Kommenteringen är stängd.