Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Sommarträff 18-20.7.2014

18 aug , 2014, 18.20 pedablogg

 

För tillfället har kören ett sommaruppehåll, men Peda har som tur är fina traditioner som gör att uppehållet inte känns allt för långt. Varje år ordnas en sommarträff där sångare samlas för att äta gott, umgås, basta och sist men inte minst sjunga! I år styrde vi kosan mot Skaftung där värdinnan Rebecca Smeds väntade på oss med utomordentligt husrum och vackert väder.

Enina och Jacke njuter av solen

 

Fredagskvällen började med god mat och dryck, där alla hade med sig smått och gott. Knappt hade maten lagt sig förrän det började snackas om bastu, men det såg länge mörkt ut i bastukaminen! Många försökte sitt bästa för att få upp en eld, några oroliga blickar hann utbytas, men till slut blev det ordentlig värme i bastun. Fredagskvällen började sedan lida mot sitt slut, och vi hade en rolig morgondag att se framemot!

Freja, Stefan och Minttu

Rebecca, Emma och Rebecka med mätta magar

Lördagen började lugnt och skönt med morgonmål medan vi funderade på dagens program. Vi klämde in oss i några bilar och styrde kosan mot Kristinestad, där värdinnan Rebecca sedan visade oss runt. Kristinestad är en väldigt mysig stad med många små trähus och smala gator, och vi fick veta mycket intressanta saker om denna fina stad. Efter rundturen var det lunchdags på en av stadens restauranger.

Spända inför den kommande dagen!

I (en lång) väntan på mat!

Tillbaka på Villa Skaftung var det chill som gällde, en amerikansk fotboll blev snabbt populär och några kastade även pil. Maten började tillredas, och vilken meny det var! Forell röktes, kycklingspett grillades, potatis kokades, såser blandades och all mat man kunde tänka sig fanns på bordet. Middagen sattes igång och snapsvisorna avlöste varandra, precis som det ska vara. Bastun kom igång lite smidigare denna kväll, och det blev många timmar av dopp och bastande. Festen fortsatte sedan natten lång tills även de tappraste gav upp.

Glada gänget!

Fina värdinnan!

Peda är helt enkelt bäst!

Den som kom på att söndag betyder våffelkalas borde få en guldstjärna! Våffeljärnen gick varma i många timmar, och alla var mätta och belåtna. Alla var otroligt nöjda med denna sommarträff, kan inte bli annat än bra då Pedavoces samlas!

Så nu ser vi fram emot hösten som kommer, och hoppeligen ser vi många nya ansikten bland oss. Om du eller någon du känner är intresserad att sjunga med oss så tveka inte ens en millisekund utan gå direkt in på pedavoces.com där ni hittar all information om insjungningen. Mera info finns även på facebook.

// Sofia Hjerpe

Taggad stämfiskal för alten

 

Kommenteringen är stängd.