Körsång, kärlek och konserter

Pedavoces 45-års jubileum

Studentkören Pedavoces 45 år – Körhelg #2

14 apr , 2019, 08.05 pedablogg

 

Nu verkar det som att våren äntligen tar fart, och finns det något bättre sätt att börja den än att sjunga i stämmor i Vasas bästa kör?

Jubbeveckan närmar sig med stormsteg med allt vad det innebär: trappsång, konsert och fest! Men innan det hinner vi ännu med vår andra gemensamma övning inför jubileumskonserten!

Foto: Robin Källström

Körhelgen inleddes på fredagskvällen med den aktiva kören. Vi är #blessed med att få öva i ett så fint utrymme som Runebergssalen i Övningsskolan. Hela aktiva repertoaren sjöngs igenom, det mesta börjar sjungas utantill nu, och det är bara finslipningar som återstår.

Foto: Sara Karlsson

Till lördagens övning fick kören finbesök av olika slag. Ett dussin alumner dök upp för att tillsammans öva jubileumskörens repertoar tillsammans med tre tidigare dirigenter: Sören Hakola, Johan Sundqvist och körens grundare: Per-Håkan Jansson.

Foto: Sara Karlsson

Dirigenterna kommer att leda varsin sång under jubileumskonserten den 4.5.2019. Liksom alltid när kören dirigeras av någon annan än Maria Timoshenko märkte vi hur många olika sätt det finns att dirigera och att varje dirigent har sin egna uttrycksfulla stil.

Utöver att dirigera berättade Per-Håkan Jansson (på bild till vänster) om körens grundande: genom att lärarutbildningen i Vasa startade 1974 med starka musiktraditioner från tidigare utbildningar i både Nykarleby och Ekenäs.

Efter övningen var det dags att göra sig klar för bröllop! Eller, ja – bröllopssitzen! Bland sällskapet hittades bl.a. gäster, präster och till och med en brudbukett!

I samband med körhelgen släpptes biljetterna till vår jubileumskonsert! Köp dem från en koristbekant eller från lippu.fi! Som vanligt kommer det också gå att köpa biljetter vid dörren.

 

Robin Källström och Linnea Dahlvik

Kommenteringen är stängd.