Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt

Plats på scen för Pedamerna!

24 okt , 2012, 19.08 pedablogg

 

Äntligen har damkören i Pedavoces dragit igång!

Pedamerna består av den kvinnliga delen av Pedavoces, det vill säga stämmorna första och andra sopran samt första och andra alt. Höstterminen 2012 träffas vi ett flertal gånger för att sjunga tillsammans under ledning av vår kära vice-dirigent Nathalie Myrskog. Men, vi träffas inte bara för att öva sånger vi ska uppträda med – Pedamerna handlar om mycket mer än så. Vi samlas för att vi vill stärka gemenskapen oss damer emellan och lära känna varandra. Pedavoces är en stor kör med drygt 80 aktiva sångare och en kvinnlig majoritet, så här hittar man massvis med nya vänner! 🙂

För att lära känna varandra ordnas olika aktiviteter efter övningarna. Efter den första kalasade vi med muffins och saft, och vem visste att det finns så duktiga bagare i kören? Sång är tydligen inte vår enda talang… 😉 Det senaste övningstillfället avslutades med en skön avslappningsstund. Kompismassage i en ring och efter det lång avslappning till lugn musik klår det mesta en mörk och regnig onsdagskväll i oktober. När vi lagt oss ned på filtarna vi hade brett ut över hela golvet var det någon som tyckte att det här borde kallas Pedamernas bäddavdelning…

Vår s.k. bäddavdelning...

 

Vårt gemensamma mål är just nu att öva sången “A child is born”, som vi fått förtroende att framföra på adventskonserterna. Den är verkligen en utmaning men samtidigt väldigt vacker med intressanta stämbalanser. Sångarglädje, vackra kvinnoröster och fyrstämmig sång utlovas! På lång sikt är målet, förutom en fantastisk gemenskap, en helt egen repertoar. Ni kommer väl och lyssnar på advenskonserterna?

 

Med önskan om en trevlig fortsättning på hösten,

Rebecka Staffans

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.