Körsång, kärlek och konserter

Konserter/Uppträdanden,Pedavoces 45-års jubileum

Studentkören Pedavoces 45 år – Körhelg #1

15 mar , 2019, 07.08 pedablogg

 

I vår har vi äran att fira 45 fantastiska år som kör!

Första veckan i maj firar vi det med festligheter och en Jubileumskonsert.

I jubileumsrepertoaren ingår många av körens favoriter genom tiderna, traditionella studentsånger och modernare verk. Jubileumsanmälningarna håller på att strömma in och vi kan meddela att det kommer att bli ett stort och härligt jubileumsgäng som kommer att stå på scenen i Vasa stadshus lördagen den 4 maj kl. 15. Vi hoppas få se Dig om inte på scenen så i publiken!

 

För en månad sedan hölls vårens första körhelg och denna gång i Ekenäs. På fredagen övade aktiva kören och på lördagen hölls en övningsdag tillsammans med jubileumssångarna. 

Foto: Karin Madsén

På fredagen startade vi vid lunchtider mot Ekenäs med buss. På grund av det hala väglaget insåg vi att vi kommer att komma fram en god tid senare än planerat. Som tur är, har vi efter flera körresor blivit vana med körövning i bussen. Så helgens övningar började redan på eftermiddagen i bussen och bra gick det.  Väl framme i Ekenäs övade vi sångerna som vi skulle sjunga på lördagens konsert och därefter blev det middag.

Foto: Linnea Dahlvik

Under lördagen var flera jubileumssångare på plats och de steg vant in i sångarledet, i den stämma de sjungit i under sin studietid. Det är med glädje vi kan konstatera att det börjar finnas flera föräldrar till aktiva korister som sjungit och varit aktiva i kören och nu deltar i jubileumskören. Det är verkligen roligt att se att intresset för musik och körsång håller i sig!

Foto: Maria Timoshenko

På kvällen höll aktiva kören en konsert i Ekenäs kyrka tillsammans med Västnyländska kammarkören. Båda körerna uppträdde turvis med varsin repertoar och framförde utöver detta en gemensam sång Northern Lights av Ola Gjeilo. Välgörenhetskonserten hölls för en nästan fullsatt kyrka och intäkterna gick till projektet Gemensamt Ansvar 2019. Det var en fin och lyckad konsertupplevelse!

 

 

 

 

 

 

 

Traditionsenligt hölls även en körhelgssitz med tema. Denna gång hade toastisarna verkligen satsat på programmet med en ny tvist! Temat var Fantasy och festdeltagarna bjöds på ett äventyrlig resa i sagornas värld med flera finurliga utmaningar och tävlingar. Under kvällen infann sig bland annat flera trollkarlar, enhörningar, drakar på plats samt mer moderna legendariska karaktärer som Mario och muminfigurer. Du kan se dem sitza på bilden ovanför om du har en tillräckligt festlig fantasi. (;

 

Text: Fanny Nyström, Ordförande för jubileumskommittén

 

Kommenteringen är stängd.