Körsång, kärlek och konserter

2019,Peda i USA

USA-CAN 2019

18 Nov , 2019, 09.17 pedablogg

 

Lite över två månader efter jubileumsfirandet åkte kören på turné till USA och Kanada. Ett gäng på lite över 30 personer steg på flyget vid Vasa flygfält på väg till den första destinationen, Missoula, MT, för att delta i en internationell körfestival. Vi fick bo hos värdfamiljer från Missoula First Presbyterian Church – det blev för många ett glatt återseende från förra gången kören deltog år 2013. 

Förutom Pedavoces deltog tio andra körer från alla världens hörn. Under festivalen höll vi mindre uppträdanden runt om i staden samt deltog i en massiv gemensam konsert. Under de fem dagarna i Missoula passade vi på att bekanta oss med områdets restauranger, butiker och vandringsled. En dag åkte allihopa på forsränning. Vi skjutsades dit i en traditionell gul skolbuss som var liksom tagen ur en amerikansk film! Vistelsen i Missoula avslutades med en stor picknick i parken.

Efter körfestivalen tog vi avsked av värdfamiljerna och Missoula, och satte oss i bussen mot Banff, Kanada. Vi njöt av nationalparkens vackra natur med klarblåa sjöar. Några få var så modiga att de tog ett dopp i sjöarnas kalla glaciärvatten, medan den uppvärmda poolen vid Banff upper hot springs nog lockade fler badare under kvällen! 

I Kanada tillbringade vi två nätter innan det var dags att bege sig tillbaka söderut med slutdestinationen New York City. Flygresan från Montana till New York tog längre än väntat när mellanlandningen drog ut i tio timmar. Det fanns inget annat att göra än att vänta, sova lite till och så småningom flög vi iväg till New York.

Fem dagar i New York låter mycket, men i en så stor stad finns det så mycket mer än vad man hann uppleva. Trots att vädret var lite varmare än tidigare under resan, missade vi New Yorks värmebölja (40°C) veckan innan. Skönt så! Under resans sista dagar hade vi två konserter, en nära floden vid Hudson River Park Trust och den andra i Church of St John Nepomucene. Kyrkan hade en vacker akustik och speciellt de sakrala sångerna i repertoaren klingade härligt. En gemensam middag avslutade körturnén och vi flög utan problem hem igen till Vasa. 

Ett stort tack till alla deltagare och resans arrangörer!

Text: Linnea Dahlvik

Kommenteringen är stängd.