Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Julfesten

17 jan , 2013, 12.21 pedablogg

 

Plötsligt var den här. Pedavoces för i år sista adventskonsert och julfesten. Efter konserten den 1:a december tog sig allihop hem för att snabbt byta om och kasta på sig festblåsorna. Så småningom anlände en efter en körmedlem från kylan utomhus in till den varma atmosfären i Academill, där julfesten skulle hållas. Vi välkomnades av vackra, juliga melodier som vår dirigent Maria spelade på pianot. Dukningen var perfekt, värdinnan och co hade verkligen lyckats med den uppgiften! Då alla körmedlemmar och avecer hade anlänt och hittat sin plats började den efterlängtade julfesten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att delta i en julfest med Pedavoces har jag svårt att tro är likt något annat. Mycket sång och skratt finns alltid med på en Pedajulfest, men också mycket annat. Efter att många sånger hade sjungits, alla hade tagit åt sig av julbuffén och diverse tal hade hållits fick vi exempelvis lyssna till de ljuvliga tonerna av Pedablååses, en för julfesten grundad blåskvartett som kom inmarscherande under festen. Även julevangeliet lästes upp, dock i en modernare, pedavocesbaserad tappning. Senare delades också 3- och 7- terminsmärken ut. Vår dirigent Maria fick ett 7-terminersmärke och ett guldmärke delades ut åt vår varmhjärtade och duktiga ordförande för år 2012, Johanna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då klockan började närma sig 02:00 förberedde vi oss för traditionen som finns med på alla Pedavocesfester, som är att sjunga Veni, Veni (bland andra även kallad Adventi Enek) som måste sjungas klockan 2 på natten. Därefter började den ”officiella” delen av julfesten nå sitt slut.

På eftersläppet sätter sig alltid någon vid pianot och det börjar sjungas för allt vad rösten håller. Den här julfesten var inget undantag, sånger började snabbt önskas hejvilt och pianisterna fick hänga med i svängarna. Mot slutet av kvällen tog till och med undertecknad själv tillfället i akt och spelade trots de mycket svaga kunskaperna. En del av oss hade ingen som helst koll på klockan, och Pedavoces julfest år 2012 slutade med att fyra glada men trötta Pedaiter begav sig hemåt i snön, den andra december någon gång vid halv åtta-snåret.

/Rebecca S.

Foto: Mats Forsman

 

Kommenteringen är stängd.