Körsång, kärlek och konserter

Peda i USA

USA-turné: Förberedelser, del 2

1 jul , 2013, 21.15 pedablogg

 

Kontakten till organisationer och arrangörer under turnén

Grundtanken bakom turnén har självklart varit körfestivalen, men vi insåg i ett tidigt skede att vägen dit erbjöd möjligheter till samarbete och chanser till uppträdanden. Vi kommer under den första delen av turnén, före Missoula och festivalen, uppträda i Seattle och Bellingham. I Seattle har vi fått kontakt med Swedish Cultural Centre och Finlandia Foundation och vi kommer att uppträda under en gemensam middag. I Vasas vänstad Bellingham uppträder vi under stadens officiella mottagning. Vi är mycket hedrade och tacksamma för samarbetet och för det entusiastiska mottagande vi mött när vi tagit kontakt.

Pia Rådmans
ordförande, Studentkören Pedavoces r.f

 

Vancouver – miljonstad i närkontakt med skön natur

Under planeringens gång kom vi ganska snabbt underfund med att vi kommer att röra oss i nordvästra delarna av USA. I samma veva började vi fundera på att, om möjligt, ta chansen och sticka över gränsen till Kanada och ta sikte på Vancouver B.C för några dagar. Sagt och gjort! Således började vi bekanta oss närmare med staden, samt påbörjade det intensiva mail-skrivandet för att få tag på de bästa hostel- och motelofferterna.

Vi kommer att sova två nätter på Cambie Hostel Gastown – inte långt från Downtown. Vi har således nära till restauranger, caféer och butiker. Första dagen i Vancouver kommer främst att gå ut på egen tid i staden – shopping, museibesök, eller varför inte bara en öl och några stamsånger i glada vänners lag på någon lokal pub?

Den andra dagen lär bli desto intensivare. Efter en tidig frukost styr kören kosan mot underbara Capilano Suspension Bridge Park. Stärkta av de vackra vyerna kommer koristerna på eftermiddagen att få välja program utifrån eget intresse; med ryms såväl ett besök på NHL-laget Vancouver Canucks arena, som en filmtour där man får chansen att bekanta sig med ur filmer och TV-serier bekanta platser, eller helt enkelt bara strövande och shopping i den grönskande storstaden.

Vancouver B.C har ca två miljoner invånare. Staden växte fram i slutet av 1880-talet efter att man anlagt timmerdepåer och sågverk i området kring Gastown, vilket till en början blev stadens kärnområde. Följdaktligen är skogsindustrin stor i staden, och hamnen Port Metro Vancouver är den största i Kanada och den fjärde största i hela Nordamerika. Även turismen är en stor näringsgren – mycket tack vare att Vancouver är en stad nära naturen. År 2010 belönades staden dessutom med äran att få vara värd för Olympiska Vinterspelen – i ett Kanada där vintersporter har ett stort understöd, inte minst ifråga om ishockey. I Vancouver finns således natur, kultur, idrott, shopping, nöje etc. Något för alla, helt enkelt. Vi ska göra vår korta vistelse där till något oförglömligt som vi via vår blogg vill dela med oss av åt våra följare.

Ludvig Andersson

sekreterare, Pedavoces r.f

Kommenteringen är stängd.