Körsång, kärlek och konserter

Pedavoces 40-års jubileum

Fem dagar kvar!

10 mar , 2014, 20.23 pedablogg

 

Bästa vänner!

Om fem dagar stänger anmälan till vårt 40-årsjubileum. Du har väl anmält dig? Om inte så har du alltså på dig till den 15 mars, och tro mig, du vill INTE missa detta storslagna jubileum!

”Ja, men, jag vet inte… Vad gör vi då under jubbeveckan?” kanske ni undrar.

I korthet: En hel del! Jubbeveckan är fullspäckad med händelser, alla utformade för att ge en så mångsidig och festlig jubbevecka som möjligt.

Vi kickar igång veckan den 28 april med en pressrelease samt invigning av fotoutställning i Academill. Se hur kören utvecklats genom åren, känn historiens vingslag och framför allt: känn att DU är en del av vår fantastiska körs historia.

Onsdagen den 30 april bjuder på en långvarig Pedatradition, denna gång i jubileumstappning, nämligen trappsången! Alla som sjungit i Peda är bekanta med denna tradition, att sjunga in våren på Övis trappor. Inte ens Vasas kyliga vindar kan stå emot riktig sångarglädje, och vi hoppas självklart på att vår fagra stad bjuder på sitt vackraste vappen-väder.

Fredagen den 2.5 är det dags att publicera historik och matrikel. Det hålls en föreläsning i Academill, och efter detta hålls Minnenas Afton i Foajén där man har chans att riktigt fördjupa sig i personliga minnen och anekdoter från Pedavoces 40 år.

Lördagen den 3.5 är DAGEN D. Då smäller det på riktigt! Aktiva kören och jubileumskören håller konsert i Vasa stadshus, där aktiva kören bland annat premierar jubileumssviten ”Kom min morgondag”, komponerad åt kören av Joel Nilson (Vocado). Konserten spelas in av YLE, så kom med och gör din röst hörd! Efter konserten blir det solennakt och storslagen bankett i Academill med en utsökt trerättersmiddag, högklassigt program och umgänge av bästa sort. Tänk dig en sal full med välklädda damer och herrar, mäktig sång och framför allt GOD stämning och ni har en föraning om hur det kommer att bli. Festligheterna fortsätter in på småtimmarna med nachspiel och avslutas med sillis för de ihärdigaste kämparna på söndagen.

Det är alltså inte en eller två dagars festligheter som ni får uppleva under jubbet, utan en hel vecka med happenings, övningar och samvaro. De flesta av oss upplever endast ett jubbe under vår tid i kören, så ta chansen och gör detta till DITT jubbe! Anmäl dig idag via vårt anmälningsformulär som ni hittar här: http://95.85.42.115/.

 

Sångarhälsningar,
Pia Rådmans
styrelseordförande

, , , ,

Kommenteringen är stängd.