Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade,Pedavoces 40-års jubileum

Jubileumsveckan del 4

12 maj , 2014, 17.52 pedablogg

 

Efter jubileumskonserten den 3.5 förflyttade sig festdeltagarna från stadshuset till Academill. Där inleddes festligheterna med solenn akt i Akademisalen kl. 17.00. Under denna fick vänkörer och andra uppvakta vår 40-åriga kör. Vi uppvaktades bland annat av Åbo Akademi, Åbo Akademis studentkår, Florakören och Brahe Djäknar från Åbo, Lyran och Akademen från Helsingfors, Umeå studentkör, Umeå nationskör, Vocado, Stavanger studentsangforening, Vokalensemblen Röster, Vasa kammarkör m.fl. Bland gåvorna fanns allt från grönväxter till drycker. Den finaste gåvan var nog ändå ett verk som Joel Nilson från Vocado komponerat till oss. Det ser vi fram emot att öva in och framföra någon gång!

phpCqbpGRAM

Christina Nygren-Landgärds uppvaktar från Åbo Akademis sida

Efter den Solenna akten var det dags att ta plats vid de dukade borden i foajén. Närmare 160 nuvarande och tidigare korister med avecer var anmälda till banketten och det blev många kära återseenden under kvällen.

phpa3CFbcAM phpn22ceKAM

Kvällens toastisar var Jakob Still och Sebastian Ekholm

Under kvällen fick vi njuta av en god trerätters middag och som det brukar på Pedavoces-fester var det också mycket program. Tal hölls av bl.a. vår digent Maria Timoshenko, ordförande Pia Rådmans och gulisens tal av Carl Ahlskog. Också en och annan alumn passade på att ta till orda. Förstås bjöds det också på sånguppträdanden, t.ex. av Marias dotter Ksenia Timoshenko, en dubbelkvartett som framförde ett verk komponerat av vår egen Daniel Klemets och förstås Mansröster och Pedamer. Uppträdandena och ätandet varvades med snapsvisor och andra stamsånger som denna gång klingade ännu mäktigare än vanligt tack vare den stora deltagarskaran.

phpDSYHR4AM

Tal av Maria Timoshenko

phpPmZ3lAAM

Alla foton: Vera Anttila

Tiden går fort då man har roligt och snart var klockan 12 och det var dags att runda av vid Academill. Men festen tog förstås inte slut här, utan bussar tog oss till Palosaaren järjestötalo för Nachspiel. Där fanns det möjlighet att dansa, sjunga, eller bara umgås. Det bjöds även på nattmat och några spontana uppträdanden och klockan 2 sjöngs traditionsenligt ”Veni veni”. Såsmåningom började en efter en söka sig hemåt, medan de ihärdigaste fortsatte festen hela natten lång.

För de morgonpigga ordnades på söndagen sillfrukost vid Brödfabriken. Efter detta var jubileumsveckan slut och det var dags att pusta ut efter en intensiv men lyckad vecka.

Pedavoces vill tacka alla som på ett eller annat sätt tagit del av vårt jubileum, ingen nämnd och ingen glömd! Nu tar kören sommarlov och återkommer igen i höst för att ta itu med nya utmaningar!

Annika Peltoniemi, alt 1

Kommenteringen är stängd.