Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt

Sommarträffen, upplaga 2013

26 aug , 2013, 17.13 pedablogg

 

Efter ett två veckor långt Amerika-äventyr kunde man lätt tro att även den mest körfrälste fått nog av allt vad körsång och -gemenskap heter. Så var dock inte fallet när Peda samlades till sommarträff ute i Replot den 17:e och 18:e augusti. Det var ett stort gäng glada korister som sökte sig ut till Villa Hansus för att njuta av sommaren och sällskapet. Det hade gått dryga 3½ veckor sedan vi återvände från USA-turnén, lagom länge för att man skall hinna börja sakna varandra igen. Stämningen var hög från början, till och med så hög att det mulna vädret förbyttes i solsken.

  
Foto: Pia Rådmans

Grillmeister Nicke Kavilo ställde upp med en meny som hette duga. Eller vad sägs om hummus och Pimjalaknäckebröd, hemgjord limoncello, Kvarken-paella, grillad kassler och aioli? Gillar man läcker mat så lönar det sig helt klart att vara Pedait…


Foto: Pia Rådmans

Helt i linje med tidigare sommarträffar värmdes bastun och det årliga bastuloppet kunde börja. Mellan sång, löyly-ångor, dopp i havet och ren uthållighet njöt vi av det vackra vädret. Herrarna serenerade damerna med Island ute i viken, och av alla deltagare var det Jessika som efter fem timmar avgick med bastusegern.

 
Foto: Pia Rådmans

Kvällen var dock inte på långa vägar slut fast man bastat klart. Det vankades mera mat och dryck för den som så önskade, folk satt och småpratade och umgicks. Klockan 02.00 samlades vi kring brasan och sjöng ”Veni, veni”. Sakta men säkert sökte sig ändå folk upp på sovloftet för att hinna få lite sömn. De som somnat tidigast fick klockan 10 vakna till det ljuva ljudet av en Nokia som föll ned från sovloftet.

  
Foto: Mats Forsman

Med sommarträffen bakom oss ser vi fram emot höstterminen. Ett spännande inslag som drar igång nästa vecka är Snapsa i Stämmor, SiS. SiS är ett seminarium där man har chans att lära sig sjunga snapsvisor i stämmor tillsammans med kören. Seminariet pågår 5-7.9 och avslutas med en Bellman-sitz. Mer info Snapsas fb-sida!

Vi kommer återigen att ta in nya sångare, och vi ser fram emot en spännande termin med adventsrepertoar, körresor och självklart konserter. Hoppas vi ses på någon av våra insjungningar! Väl mött i höstmörkret!

 

// Pia Rådmans
ordförande

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.