Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

NSSS i Tartu 24-27.4.

22 apr , 2014, 14.13 pedablogg

 

Om några dagar kommer 32 av oss att vara i Tartu, Estland tillsammans med drygt 40 studentkörer från Norden och Baltikum! Vi är en av de tolv körer från Finland som deltar i NSSS, Nordiska StudentSångarStämman, som ordnas vart tredje år. Pedavoces har under sina 40 år deltagit i NSSS flera gånger, men haft paus under de senaste åren. I år tyckte vi att festivalen skulle vara ett ypperligt startskott för firandet av vårt jubileum, och den 24:e april åker vi iväg! Under festivalen kommer vi att träffa de andra körerna, knyta nya kontakter, lyssna till varandras konserter och uppträda själva. Vi ser speciellt framemot att sjunga tillsammans på lördagens galakonsert, där 1400 korister kommer att sjunga ett nyskrivet verk komponerat av estniska Maria Kõrvits. Alla körer har fått skicka in en valfri sång och så har Kõrvits arrangerat om dem och gjort dem till ett enda verk. Efter konserten blir det middag med musik och dans och på söndag bär det av hemåt igen!

Jenny Rancken, Tartu-kommittén

Kommenteringen är stängd.