Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Resultaten börjar synas!

21 Nov , 2014, 17.32 pedablogg

 

Den 14-15 november var det dags för höstens andra körhelg och den hölls i Vasa. Under fredagskvällens övning spelades en del av sångerna in som vi sedan fick lyssna på. Ett mycket effektivt och bra sätt att höra vad som klingar bra – och vad som inte klingar lika bra. Dessutom är det väldigt svårt att få en helhetsuppfattning av hur en sång låter när man står omgiven av sin egen stämma, så det är roligt att få höra hur det låter som helhet med alla stämmor. Fredagsövningen avslutades med att en stor del av kören gick till Ritz där vi fick lyssna på Akademiska Sångföreningen, det var fantastiskt och väldigt inspirerande vilka talanger och vilken energi. Roligt att också få sitta i publiken och njuta av skönsång för omväxlingens skull!

 mf1024_d600_lr-2147            mf1024_d600_lr-2194

På lördagen blev det många timmar med övning, och framför allt finslipning, finslipning och mera finslipning. Till sist gick vi igenom repertoaren i sin helhet och det var än en gång roligt att se hur mycket kören har gått framåt – tack vare körhelgens övningar.

mf1024_d600_lr-2119

Även denna körhelg avslutades med en sitz, och temat för denna sitzafton var USA. Bland de utklädda kördeltagarna fanns bland annat cowgirls- och cowboys, frihetsgudinnor, det Bostoniaska tekalaset, amerikanska flaggor, och så vidare. I äkta Amirika-anda intogs hamburgare och franskisar till mat. Till seden hör också att det skall lekas lite, och några utvalda korister fick tävla i och visa hur man släcker en brand – iklädda full brandmanutrustning naturligtvis. Alla fick också testa på sina skjutkunskaper, alla med olika framgångar. Mycket skönsång naturligtvis, och fina serenader till dem som förtjänat det.

mf1024_d600_lr-2113

Efter sitsen förflyttade vi oss till Havtornen, där festen och sången fortsatte till arla morgon. Mot senare delen av natten kom Akademiska Sångföreningen och förgyllde vår fest med sitt sällskap, speciellt damerna uppskattade när över 20 frackklädda och skönsjungande män äntrade festen.

Det var än en gång en mycket lyckad körhelg, med hårt arbete och många skratt i det finaste av sällskap!

Onsdagen efter körhelgen hade kören sitt genrep i Trefaldighetskyrkan och då märktes det nog vilka resultat körhelgen har gett! Det klingade mycket vackert i kyrkan när adventskonserternas repertoar sjöngs igen. Nu får koristerna finslipa på egen hand och ladda för de kommande konserterna.

Du har väl prickat in i kalendern till vilken (eller vilka) konserter du skall gå och lyssna på? Onsdagen den 26.11 kl. 19 uppträder vi i Karleby Sockenkyrka, onsdag 3.12 kl. 19 uppträder vi i Trefaldighetskyrkan i Vasa och fredag 5.12 kl. 18 uppträder vi i Solf kyrka.

För som Vasabladet skrev (21.11.2014) är det ingen jul utan Pedavoces! Välkomna på konsert!

 

Camilla alt 1

Kommenteringen är stängd.