Körsång, kärlek och konserter

Konserter/Uppträdanden

Stark sång ur manlig lunga

13 maj , 2012, 19.26 Thomas Hällund

 

Fyra representanter från Studentkören Pedavoces styrelse hade den stora äran att delta i Studentkören Brahe Djäknars 75-årsjubileum den 12.5.2012. Festligheterna började för vår del med solenn akt där vi i raden av många andra gäster fick framföra vår hälsning åt våra sångarbröder. Efteråt följde jubileumskonserten, som liksom solenn akten hölls i Åbo konserthus. Konserten som vi alla hade sett framemot bestod av tre olika delar: den aktiva kören på kring 70 sångare, en utökad kör med ett antal äldre sångare och till slut uppträdde jubileumskören nästan 200 man stark. Den äldsta sångaren i jubileumskören hade sjungit in på 1940-talet och alla decennier sedan dess fanns representerade. I leden fanns även gamla och aktiva medlemmar i Pedavoces.

Som dirigenten Ulf Långbacka nämnde i sitt tal senare på banketten, är det en häftig och smått skrämmande känsla att leda och stå framför 200 män som röda i ansiktet sjunger med full styrka. Vi i publiken var imponerade och tyckte om konsertens upplägg. Till våra personliga favoriter hörde Veljo Tormis Incantatio Maris Aestuosi, Heikki Seppänens A.R.U.A. samt The Salley Gardens med arrangemang av Noam D. Elkiens och med ett fantastiskt solo av första tenor Patrik Hettula. Då konferenciererna blev serenerade av jubileumskören med Ljuva flicka (Franz Abt), ville åtminstone Pedavoces ordförande Johanna Molander och sekreterare Jenny Rancken byta plats med dem.

En minnesvärd upplevelse var då vi under banketten fick sjunga med 400 andra sångare. Vi bjöds även på utsökt middag i trevligt sällskap. Det enda vi saknade var Svensk punschsång, som alltid sjungs på Pedavoces fester, så den stämde vi in i själva. Det vi tar med oss i bagaget hem är fina minnen, nya kontakter, nya sånger samt fem livsvisdomar presenterade av Florakörens ordförande Elisabeth Glatz.

Livets mening:

1. Främja gemenskap framom konkurrens.

2. Skapa skönhet.

3. Hitta riktiga vänner.

4. Ge mer av dig själv än vad som behövs.

5. Sprid glädje.

Som Elisabeth också konstaterade följer Brahe Djäknar dessa punkter och även vi i Pedavoces kan skriva under dessa livsvisdomar.

Efter denna helg ser vi ännu mer framemot Studentkören Pedavoces 40-årsjubileum våren 2014. Tack och grattis till Studentkören Brahe Djäknar!

, , , , , , ,

2 kommentarer

  1. MF skriver:

    Vilka stiliga representanter vi hade på jubileet!

Kommenteringen är stängd.