Körsång, kärlek och konserter

Aktuellt,Konserter/Uppträdanden

Dags för konsert!

15 maj , 2012, 23.15 nickekavilo

 

Nu är den här – konsertveckan!

Nordiskt ljus konserten är ett samarbetsprojekt med Studentkören Pedavoces och Vokalgruppen Vocado från Sverige. Konserten kommer att bjuda på en nordisk musikupplevelse där ni, kära publik, ska få ta del av folkliga och moderna körverk kryddade med mystik och romantik. Vokalgruppen Vocado bjuder på en alldeles egenartad körupplevelse, med sin välbalanserade klang och unika känsla för frasering! På Studentkören Pedavoces repertoar finns en bred blandning av både folkkära visor och melodier såsom Ant han dansa med mig i ett modernt arrangemang av Andrea Eklund och Kung liljekonvalj text av Gustaf Fröding och musik av David Wikander. Till de mera moderna körverken kunde räknas Northern Lights och Prelude av den amerikanska kompositören Ola Gjeilo, med rötter från Norge.

Jag kan konstatera att våra medlemmar verkar väldigt taggade inför konserter inkommande fredag och lördag – åtminstone vad statusarna på FB berättar! Jag vill lyfta fram ett par – bara för att ge er lite smakprov:

”Snart är det dags för Pedavoces konsert tillsammans med Vocado. Konserter på fredag & lördag i Academill, biljetter via market.vaasa.fi eller vid dörren. Kom och lyssna!” – FH

‎”Va ska vi hitt på hörni?!? Sko int ork göra samma sak en helg till! Sko va kul ti gör nå annorlunda, men på samma gång slippa ordna allting!” – Känner du igen dig? Då tycker ja att du å dina kompisar ska klicka hem några biljetter till Studentkören Pedavoces & Vocado 18.5 – Konsert Nordiskt Ljus eller Studentkören Pedavoces & Vocado 19.5 – Konsert Nordiskt Ljus . Lek kulturell för en kväll genom att komma och kolla in heta körsångare med svensk förstärkning. Klicka in dig på :http://market.vaasa.fi/index.php?cPath=252_284 . Vi syns där alltså?- HH

Det är inget konstigt med att vara lite ivriga – vi ska ju sjunga med Sveriges Bästa Kör! (utnämnd av Sveriges Körförbund, 2011)

Vokalgruppen Vocado

Foto: Shaon Chakraborty

Själv har jag blivit intervjuad för Radio Vegas Kulturtimme som sänds onsdag 16.5 kl 14. Vi satte oss tillsammans med reportern vid ett bord i Kaffehuset Augusts källare, där vi hade en riktigt skön pratstund över morgonkaffet. Det blir spännande att höra hur resultatet låter i radion. Utöver intervjun har jag hunnit med en massa andra konsertärenden, det finns förvånansvärt mycket att göra inför en konsert, kan man väl konstatera. På fredag får vi träffa Vocado för första gången och har gemensam övning bara ett par timmar före konserten. Både vi och de har jobbat mycket hårt för detta projekt – båda peppade och färdiga att köra! Efter de enorma förberedelserna och intensiva körövningarna genom hela våren är det nu upp till bevis – hoppas inte du missar konserterna!

– Nicke Kavilo, informationssekreterare

, , , , , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.