Körsång, kärlek och konserter

Konserter/Uppträdanden

Konserthelgen, del 2

21 maj , 2012, 13.27 Pia R

 

Efter fredagens adrenalinkick till konsert är det ett under att jag sov något alls under natten. Jag hade packat allt jag behövde inför lördagen och begav mig av till centrum kring tolv-tiden för att hinna springa några ärenden innan det blev dags att styra kosan mot Academill.

               

Genomgången var kortare denna gång, och för övningens skulle sjöng vi hela vårt gemensamma program med Vocado innan det igen blev dags för backstage-häng innan konserten. Än en gång började pulsen höjas när man hörde att publiken började droppa in i Foajén. Det blev inte riktigt fullsatt, men ändå en mycket trevlig och entusiastisk publik. Före konserten bad Maria fundera på följande fråga: ”What is my mission today?” Vi skulle inte ge svar omedelbart, utan istället vänta till klockan 15, då konserten började. Med andra ord: ge svar genom konserten. En feelisring senare tågade vi ner, redo att slå folk med häpnad.

               

Lördagens konsert gick strålande och sången klingade vackert. Än en gång satt Andrea i publiken när vi sjöng ”Ant han dansa med mej”, ”Stormskärs Maja” var precis så majestätisk och dramatisk som den skall vara och Povel Ramels ”Gräsänkling Blues” kändes så nära perfekt man kan komma, och att än en gång avsluta med Ronjamedleyt var grädden på moset för konserthelgen. I efterhand fick vi höra att vår förra dirigent, Johan Sundqvist, sagt att detta var den bästa konsert Pedavoces någonsin gett, och vi fick även mycket fin kritik av Vasabladets utsända.

               

Vocado och vår dirigent Maria tackades än en gång med gåvor. Åt Vocado hade vi fixat ett survival kit innehållandes en filt, ett nackstöd, samt ett sudokuhäfte. Sudokuhäftet hade vi även ”bättrat på” med ett sudoku ihopsnickrat av vår viceordförande Thomas. Vi punschade igen på innergården innan vi satte igång med att plocka bort stolar för att kunna ställa i ordning till vårfesten som skulle hållas senare på kvällen.

              

Vårfesten behandlas i nästa inlägg, och än en gång: bilder kommer när vi hittat guldkornen!

 

Hälsningar,
Pia R

Foto: Ville Kavilo/Pedavoces 2012

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.