Körsång, kärlek och konserter

Okategoriserade

Höstterminen 2014

10 Dec , 2014, 18.51 pedablogg

 

Såhär en vecka efter konserterna kan vi börja pusta ut, andas normalt utan kör-andning och lyssna på top-listorna på Spotify. Denna termin har betytt mycket, vi har fått välkomna många nya talanger i våra led. Vi har fått uppleva Tallinn tillsammans och vi har fått minnen för livet. Körlivet berikar på alla möjliga sätt och denna termin var inget undantag.

4.9, 8-9.9, 11.9 och 16.9 – Insjungningar för höstterminen 2014
Kvällar där vi fått möta våra nya korister som både hållit måttet men också stärkt kören med sin sång och sin närvaro. En skara som gav sitt allt och fick allt tillbaka när de antagits till glada gänget som är Peda.

19.9 – 21.9 – Tallinn körhelg
Vi åkte på övningshelg till Tallinn och träffade nya vänner i Segakoor Noorus. En blandad kör som vi stiftat bekantskap med redan på Nordiska Studentsångarstämman, NSSS som hölls i Tartu, stämman som sparkade igång hela Jubileumsåret som stort J. Tallinn-veckoslutet avslutades med en hejdundrande konsert i Hopneri Maja i gamla stadens hjärta och med middag som vi sent glömmer.

Övningar, övningar och mer övningar. Sångerna känns bekanta och även de nya ansiktena i kören känns som de alltid funnit där. Konserterna är nu skrämmande nära och man känner en spänning i luften på varje övning. I terminen ryms mer än ”bara vanliga” onsdagsövningar, det är separata dam- och manskörsövningar med tillhörande nervositet. Eget pluggande på komplicerade latinska texter och melodier i växlande takter. Ja körlivet, inte är det lätt alla gånger.

14.11 – 15.11 – Hemma körhelg
Magiska hemma-körhelgen, veckoslutet där man äntligen sätter de svåra ställena i de svåra sångerna, när man för första gången känner av lättnaden av att få lägga ner alla papper och endast sjunga. Ett veckoslut där det ryms massor med frustration men även, om inte mera lycka av att ha lyckats.

26.11 – Kyrkokonsert i Karleby Sockenkyrka
Vår första konsert, denna gång i Kokkola, hem till många av våra korister, nya som gamla. Vänner i publiken med tårar i ögonen både av saknad till sångarlivet och för lyckan att se alla igen. Konserten recenserades av Camilla Cederholm. Själva recensionen finns här på bloggen!

3.12 och 5.12 – Adventskonserterna i Vasa och Solf
Dagarna som varit inprickade sedan början. Precis som konserten i Karleby var dessa för oss att njuta av vår sång och vår gemenskap och förmedla den till vänner,bekanta och musik-vänner som kommit till konserterna, kanske för att se på en kunnig kör framföra en vacker konsert eller för att se sin dotter eller son ringa in julen för hela familjen. Det är var till exempel därför min mor var på plats.

Terminen är därmed officiellt SLUT. Efter-konsert känslan är skön, men endast en kort stund. Hur vi skall klara dessa kalla och stormiga onsdag-kvällar utan att sjunga vet jag inte.

Allas eder,

Info-Maija

Kommenteringen är stängd.